Förvandlade liv


”- Jo tack, det rullar på”, ”jämna plågor”, ”same procedure as last year”, ”the show must go on”… 

Det finns massor av uttryck i den andan. Alla handlar om ett liv som tuffar på, men utan tydligt syfte och mål. Detta är på många sätt bilden av mänskligt liv här på jorden.
 
Men så kommer Jesus in. Han lever ett liv som vi, men med en stor skillnad. Hans syfte är glasklart! Han vet vad det går ut på. Att liv ska förvandlas. Att meningslöshet ska brytas. Att invanda negativa mönster ska förändras. 
”Jag har kommit för att ni ska ha liv, överflödande liv ”
”Jag har kommit för att söka upp och rädda det som är förlorat”
Hans programförklaring var: ”Frihet för de fångna, syn för de blinda, glädjebudskap till det fattiga”
 
Och han pratade inte bara. När hans korta liv var till ända här på jorden stod de där. Resultatet,  frukten. En skara av vanliga människor, mer eller mindre lyckade, mer eller mindre etablerade, introverta respektive extroverta, meningstörstande  ”jo-tack-det-rullar-på-människor”, hade verkligen förvandlats. Och nu gick de ut för att bokstavligen förändra världen.
 
Det som Bibeln berättar om sker än idag i Göteborg 2017. I ett antal gudstjänster kommer du att få möta människor som berättar hoppfulla berättelser om hur deras liv förvandlades. Sånger som bär samma hopp kommer att sjungas i gudstjänster med mycket glädje. 
Välkommen till ”Förvandlade liv”.
 
Söndag 10 september kl 11
Tomas Sjödin predikar
 
Söndag 17 september kl 11
Johannes Magnusson predikar
 
Söndag 24 september kl 11
Urban Ringbäck predikar
 
Söndag 1 oktober kl 11
Johannes Magnusson predikar
 
Söndag 8 oktober kl 11
Anne-Jorid Ahgnell predikar

Se alla predikningar här