Pingstbrass 2017


Den 22-24 september är Smyrnaförsamlingen värd för konferensen Pingstbrass.
Det är en årlig konferens som arrangeras av PBB (Pingst Brassband) och i år har vi fått äran att vara värd för konferensen.
 
Temat för konferensen är "Brassets roll i gudstjänsten". Med temat vill vi visa på att det är möjligt att kombinera orkestermusik och lovsång. Tre spännande möten är öppna för alla och dessutom fritt inträde till.
 
Seminarium: 23 september kl. 10:00
Musik är oerhört viktigt för en gudstjänst. Många är vi som genom musiken blivit berörda och fått möta Gud. Men det är också en känslig fråga, det är mycket tyckande och smak. Ofta är det musiken som diskuteras vid kyrkkaffet, snarare än budskapet i predikan.
 
Under det här seminariet kommer vi att få lyssna till två inspirerande män som ger sina tankar på hur gamla och nya musikstilar kan kombineras, om vad som är "grejen" med lovsång och varför musik är viktigt för gudstjänsten och församlingen. Helt enkelt ett seminarium för dig som är intresserad av "musik i kyrkan".
 
Seminarietalarna är:
Gustav Thoursie, musiker med stor erfarenhet av både brass och lovsång
Mattias Martinson, lovsångsambassadör och föreståndare för Nimbuskyrkan på Öckerö.
 
Konsert: 23 september kl. 18:00
Konsert med Betlehemskyrkans Musikkår, som slutade på fjärde plats i elitdivisionen vid Brass-SM förra året. Nu bjuder de in till en konsert med elever från SMM:s (Svenska Missionskyrkans Musikkårer) dirigent- och ledarutbildning. Dirigenterna har valt varsitt musikstycke som de uppskattar och några av de kommer att dirigera inför publik för allra första gången.
 
Gudstjänst: 24 september kl.11:00
Här medverkar konferensbrasset under ledning av David Glänneskog. Konferensbrasset spelar tillsammans med Maria Blåberg. Var med och lovsjung för att ära Gud tillsammans med många brassmusiker.